Am primit altoi de la cineva , astept fructificarea , ar trebui sa am Gras Ameliorat si Gras Romanesc , in principiu se pot deosebii dupa o anumita particularitate a mugurelui dar pana la fructificare sunt doar vorbe
Grasul vechi are pulpa aderenta la sambure.Eu am grasul vechi natural cu sambure aderent.Grasul nou facut de cercetatori are samburele neaderent la pulpa.
Stiu asta dar nu am avut acces la soi , primavara trecută am fost prin livada scoala de la Agromonie dar nu am putut lua altoi , politica lor este ca nu sunt furnizori de altoi si unele soiuri sunt supraaltoite
Tuleul gras e si mai diferit de gras romanesc vechi.Tuleul gras vechi are samburele neaderent la pulpa.Este un soi valoros.Aici la noi nu am gasit tuleu gras traditional.Tot il caut da nu dau de el.
Am luat pom Tuleu Gras de la cineva de pe sunphoto , nu a intrat inca pe rod , avea ceva muguri de floare dar in primavara au fost probleme cu un inghet tarziu , anul viitor voi avea prune la el
Parerile sunt impartite , prindere are dar e posibil dupa cativa ani sa se desprinda de la punctul de altoire , recomandat cu intermediar , acum vad ca pepinierele au generalizat altoirea perilor pe gutui , nu specifica daca utilizeaza intermediarul , nicolare , ei totusi ar trebui sa utilizeze portaltoi virusfree care iti asigura o oarecare siguranta la prindere , noi la hobby mai sigura altoirea cu intermediar pe gutui la soiurile fara afinitate la altoire
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.